-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Potřebujeme 400g bezlepkových mušliček, 100g olivového oleje, 200g uzeného masa, 2 vejce, kořenová zelenina-mrkev, celer, cibule, česnek-5 stroužků, 250ml plnotučného mléka OTMA omáčka s křupavou cibulkou a česnekem, čerstvý tymián, mořská sůl, pepř, černá a žlutá rajčátka, sterilované okurky
Uzené maso uvaříme v doměkka, vývar použijeme na polévku. Mušličky uvaříme, dobu varu zkrátíme na polovinu. Scedíme a propláchneme. Uvařené maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a orestujeme zeleninku nastrouhanou na hrubém struhadle-mrkev a celer. Přidáme 3stroužky česneku a čerstvý tymián, nadrobno nasekané. Jakmile máme zeleninku orestovanou, přidáme 3 polévkové lžíce OTMA omáčka s křupavou cibulkou a česnekem a uzené maso. Prohřejeme.
Varné sklo vymažeme a vysypeme polovinou mušliček. Pak dáme vrstvu masa ze zeleninou a nahoru zbytek mušliček. V hrnečku si smícháme mléko s vejci, osolíme, opepříme, prodáme polévkovou lžíci tymiánu a zbylý, rozetřený česnek a promícháme. Zalijeme směs ve varném skle a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme asi ¾ hodiny dorůžova. Mušličky podáváme s rajčátky, OTMA omáčka s křupavou cibulkou a česnekem a kyselou okurkou.