-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Tyto zapečené těstoviny jsou díky domácímu bešamelu uvnitř krémové a vláčné, zatímco posypaný sýr navrchu se rozpeče do krásné křupavé kůrčičky. Jedním slovem prostě ‒ dokonalé.
Těstoviny uvařte podle návodu v osolené vodě. Dvě minuty před dovařením přidejte do hrnce i hrášek. Uvařené těstoviny s hráškem slijte a nechte okapat.
Pokrájenou cibuli, česnek a řapíkatý celer orestujte na lžíci másla, dokud cibule nezměkne. Přidejte očištěné a nakrájené houby, osolte a opepřete. Opékejte zhruba 2 minuty a potom podlijte vínem. Nechte vařit, dokud se nevyvaří většina tekutiny.
Do hotového bešamelu zamíchejte uvařené těstoviny s hráškem, houbovou směs a okapané kousky tuňáka. Předejte také většinu nastrouhaného parmazánu a mozzarelly. Vše přemístěte do vymazané zapékací misky.
Vršek posypejte zbytkem strouhané mozzarelly a parmazánu. Zlehka stlačte a dejte na 30 minut péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Hotové zapečené těstoviny nechte po vytáhnutí z trouby ještě 5 minut stát, teprve potom podávejte.
TIP! Pro ještě křupavější a chutnější kůrčičku přidejte k sýru navrch také opečenou cibulku. Můžete klidně koupit hotovou.