-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Také vám se stoupající teplotou klesá chuť na těžká jídla? Potom je nejvyšší čas přepnout se do „italského“ režimu a povolat do jídelníčku zeleninu a rýži. Opravdové italské rizoto se nikdy nepřejí a díky našemu receptu si ho můžete připravit i doma.
>>Lahůdková kukuřice 340 g Znojmia koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Vývar zahřejte na plotýnce. Nevařte ho, jen udržujte teplý.
Na vedlejší plotýnce rozehřejte olivový olej a zvolna na něm opečte cibulku nakrájenou na kostičky. Opékejte zhruba 8–10 minut a pak přidejte nasekaný česnek. Ten už opečte jen krátce, stačí minutu, dvě.
Dejte si předehřát troubu na 200 °C a připravte papriky na pečení.
Zalijte dvěma naběračkami teplého vývaru a nechte zvolna vařit na mírném plameni, až tekutina téměř zmizí (vyvaří se a vsákne do rýže). Potom podlijte další naběračkou. Nezapomínejte pravidelně míchat. Vždycky, než přidáte další vývar, by měla být předchozí dávka téměř úplně vsáknutá do rýže.
Zhruba po 20–30 minutách vaření byste měli spotřebovat skoro všechen vývar a rýže by měla být téměř uvařená al dente.
S posledním podlitím přidejte scezenou kukuřici a zamíchejte nastrouhaný světlý čedar. Podle chuti přidejte sůl a pepř, nejlépe čerstvě mletý. Hotové rizoto odstavte z plotny.
TIP