-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Troufněte si vyzkoušet ty půvabné zelenobílé bulvy fenyklu, které vídáte v regálech supermarketů. Jsou opravdu dobré a jemné. Fenykl milují v Itálii a připravují ho na nejrůznější způsoby. Tento s rajčaty na bílém víně obstojí jako příloha k masu i jako lehká večeře.
>>Rajčata loupaná krájená 400g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Fenykl operte, odřízněte dřevnaté řapíky a rozkrájejte na čtvrtky. Větší bulvy překrojte klidně na osminky. Vložte do osolené vroucí vody a 5 minut povařte. Slijte a nechte okapat.
Na pánvi rozpusťte máslo a dalších zhruba 10 minut fenykl opékejte. Potom ho vyjměte z pánvičky a přendejte do zapékací misky. Troubu si předehřejte na 180 °C.
V pánvičce krátce orestujte prolisovaný česnek, zalijte bílým vínem a promíchejte ode dna. Nechte chvilku prudce vařit. Potom stáhněte teplotu, vyklopte na pánvičku plechovku krájených rajčat, přidejte tymián a ještě chvilku povařte.
Hotovou omáčku přelijte přes fenykl, přidejte černé olivy, posypejte parmazánem a dejte zapékat do předehřáté trouby. Pečte 15 minut, dokud omáčka nezhoustne a fenykl nezvláční.
Podávejte jako samostatné jídlo s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k pečenému masu.