Živáňská pečeně


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory nové 4 ks
  • Anglická slanina 4 plátky
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 0.5 ks
  • Sůl
  • Mletá paprika sladká 2 lžičky
  • Olej řepkový 4 lžíce
  • Vepřová krkovice 2 plátky
  • Klobása 1 ks
  • Paprika žlutá 0.5 ks
  • Kunovjanka Znojmia 340 g
  • Pepř
  • Majoránka 2 lžičky
  • Petrželka

Postup

  • 1

    >>Kunovjanka​ Hamé 340g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory pořádně omyjte a nakrájejte na osminky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte do mísy, poprašte mletou paprikou a majoránkou a osolte a opepřete.

  • 2

    Kunovjanku slijte a nechte okapat. Obě papriky nakrájejte na drobno, klobásu na kolečka a krkovice lehce naklepejte a z obou stran osolte a opepřete.

  • 3

    Odtrhněte dva kusy alobalu (cca 30x30 cm). Na alobal dejte nejprve brambory s cibulí. Dále přidejte klobásu, papriky a Kunovjanku. Pokapejte lžící oleje, přidejte krkovici a na ní poklaďte dva plátky slaniny. Stejný postup opakujte i u druhé porce a vše pořádně zabalte.

  • 4

    Dejte na 40 minut do trouby, poté snižte teplotu na 180 °C, balíčky rozbalte a pečte dalších 30 minut. Posypte petrželí a podávejte.


Nahrávám