-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Ingredience:
na těsto:
na ozdobu:
Droždí vsypte do misky, přidejte 2 lžíce hladké mouky, lžičku cukru a promíchejte, a 4 lžíce vlažného mléka a nechte 5 minut odpočívat. Polohrubou mouku smíchejte se solí, zbylým cukrem, vejci, tuzemákem a připraveným kváskem z droždí. Přidejte 30 ml oleje a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 15 minut na teplém místě vykynout.
Na pomoučněném válu vykynuté těsto propracujte a vyválejte placku o tloušťce 2 cm. Z ní vykrojte pomocí sklenice kolečka o průměru 6 cm. Ty nechte ještě 10 minut vykynout, poté prsty trochu roztáhněte a uprostřed nich udělejte malý důlek.
Ve vyšším pánvi na rozpáleném oleji vdolky po obou stranách osmažte dozlatova a poté nechte okapat na ubrousku od přebytečného oleje.
Vychladlé vdolky ozdobte povidly, vyšlehanou šlehačkou a pocukrujte.