-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Vyzkoušejte si letos velikonoční pečení trochu jinak! Nadýchané vanilkové cupcakes s čepicí dokonalého jahodového krému vytvoří ideální pódium pro vaše nápady. Ozdobte je miniaturními velikonočními vajíčky, z mandlové hmoty vymodelujte jarní kytičky nebo ptáčky, fantazii se meze nekladou!
Změklé máslo šlehejte s cukrem do pěny. Elektrickým hnětačem to trvá 3‒5 minut. Přidejte postupně obě vajíčka. Nakonec zapracujte vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr.
Do druhé mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Ručně nebo na velmi pomalý chod hnětače zapracujte třetinu mouky do másla s cukrem. Potom přidejte polovinu mléka, mělo by mít pokojovou teplotu. Pokračujte další částí mouky, zbytkem mléka a nakonec zapracujte i zbylou mouku.
Formu na muffiny vymažte máslem nebo vyložte papírovými košíčky. Rozdělte těsto mezi 12 cupcakes a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C zhruba na 18‒20 minut.
Zatím se pusťte do přípravy krému. Elektrickým šlehačem 2‒3 minuty šlehejte změklé máslo se špetkou soli. Potom pozvolna zapracujte moučkový cukr. Přidejte jahodový džem a nakonec i smetanu a růžové potravinářské barvivo. Prošlehejte, ale ne moc dlouho, aby se do krému nedostalo moc vzduchu. Má mít spíš tužší konzistenci, zhruba jako zmrzlina.
TIP!