-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Až vyzkoušíte svíčkovou ze zvěřiny, věřte tomu, že nebudete chtít jinou! Daňčí maso je křehoučké a dá se sehnat ve specializovaných obchodech. Můžete ho nahradit i srnčím, které je ale méně aromatické. Kupované mladé maso může rovnou na pekáč a příprava je ještě jednodušší než u klasické nakládané svíčkové.
>>Halali 320g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Polovinu špeku nakrájejte na hranolky a pomocí špikovací jehly prošpikujte maso. Do povrchu masa vetřete sůl. Rozpalte na pekáči sádlo a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Připravte troubu a zapněte ji na 180 °C.
Zbylou slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky a opečte v pekáči. Přidejte všechno koření (bobkový list, tymián, nové koření a pepř), zaprašte lžící cukru a nechte zkaramelizovat.
Do pekáče vyklopte slitou zeleninovou směs Halali, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a na zeleninové lůžko položte opečené maso. Podlijte třemi decilitry vody, přiklopte a vložte do trouby.
Pečte hodinu a půl. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem a podle potřeby podlijte vodou. Potom odkryjte a pečte ještě další půl hodinu. Když je maso upečené doměkka, přendejte ho z pekáče na vyhřátý talíř a zabalte do alobalu.
Maso nakrájejte na plátky a na talíři přelijte hotovou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou knedlíky.
TIP!