Domácí rohlíky s brusinkovou paštikou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 20 minut
  • 10 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká 500 g
  • Sušené droždí 7 g
  • Sůl 2 lžičky
  • Májka s brusinkami 170 g
  • Vlažná voda 250 ml
  • Sádlo 50 g
  • Cukr 1 lžička
  • Tymián hrst

Postup

  • 1

    V míse promíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přilijte vodu a zapracujte sádlo.

  • 2

    Vypracujte nelepivé těsto (cca 8-10 minut hnětení). Přikryjte utěrkou a nechte 90 minut kynout.

  • 3

    Předehřejte troubu na 230 °C. Pomoučněte pracovní desku a prohněťte těsto. Z něj pak oddělte cca 10 dílů o hmotnosti zhruba 80 gramů. Všechny díly vytvarujte do kuliček a nechte 10 minut odpočívat.

  • 4

    Z každého dílu pak vytvarujte rohlíky. Válečkem vyválejte protáhlý trojúhelníkový tvar – horní polovinu válejte pohybem od sebe, dolní polovinu doprava a doleva. Od nejširší strany směrem ke špičce rolujte rohlík. Poté ještě válejte, abyste rohlík prodloužili na zhruba 15 cm.

  • 5

    Rohlíky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Navlhčete mašlovačkou a posypte mákem. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 25 minut kynout.

  • 6

    Dejte do trouby rozehřát hlubší pekáč, vložte pekáč s rohlíky a do hlubšího pekáče vlijte 250 ml vody. Pečte dozlatovat, zhruba 10 minut.

  • 7

    Nechte vykladnout a podávejte namazané s paštikou a ozdobené tymiánem.


Nahrávám