-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Džemy a zavařeniny si s chutí mažeme na pečivo k snídani. Dovedou toho ale mnohem víc, když jim dáte šanci. Třeba takový pikantní dip k pečenému masu, kde ostrá dijonská hořčice skvěle vyváží sladkost meruňkového džemu. Připravený je vmžiku oka a chutná jako od šéfkuchaře.
>>Extra džem meruňka 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Hladkou mouku nasypejte do misky a dobře osolte a opepřete. Ve druhé misce rozšlehejte vajíčka s mlékem a ve třetí si promíchejte strouhanku s parmazánem. Zároveň zapněte troubu na 190 °C.
Maso nakrájejte na menší kousky (nugetky) a obalte v parmazánovém trojobalu. To znamená, že nejprve maso obalíte v hladké mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve směsi strouhanky a parmazánu.
Obalené kousky dejte na plech, který jste vyložili pečicím papírem a zlehka potřeli olejem. Můžete také použít praktický olej ve spreji. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.
Upečené nugetky hned podávejte s připravenou omáčkou. Jako příloha je skvělý zeleninový salát.
TIP