Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pokud milujete rozpečený sýr, není co řešit. V téhle úpravě se sladce pikantní omáčkou budou grilované hermelíny mizet rovnou z roštu!

Suroviny

  • Brusinková omáčka s chilli OTMA Gurmán 150 g
  • Velká cibule 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 2 lžíce
  • Olej olivový dle potřeby
  • Červená cibule 2 ks
  • Třtinový cukr 2 lžíce
  • Pomeranč 1 ks

Postup

  • 1

    >>Brusinková omáčka s chilli 280g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Obě cibule nakrájejte na slabé plátky. Na pánvi rozpalte olej a nakrájenou cibuli opečte dorůžova. Posypejte třtinovým cukrem a nechte zkaramelizovat. Po chvilce přidejte pomeranč, oloupaný a nakrájený na kousky a nechte 5 minut povařit. Zalijte brusinkovou omáčku, krátce prohřejte a odstavte z plotny.

     

  • 2

    Hermelíny potřete z obou stran hrubozrnnou hořčicí. Položte na dostatečně velký kus alobalu. Na sýr dejte 1-2 lžíce uvařené brusinkové omáčky a pečlivě zabalte. Pečte 10 minut na rozpáleném zahradním grilu nebo 15 minut v troubě při teplotě 200 °C. Hotové opatrně rozbalte a hned podávejte s čerstvým pečivem.

  • 3

    TIP!

    • Uvařte si omáčku z dvojité porce, a co nespotřebujete na hermelíny, se dá uchovat v lednici až tři týdny. Je vynikající také ke grilovanému masu nebo smaženým pokrmům.


Nahrávám