-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Trochu zeleného hrášku, voňavou mátu a svěží jogurtový dip. O moc víc tohle dokonalé letní jídlo nepotřebuje. Pokud byste postrádali bílkoviny, uvařte si k němu vajíčko nahniličko. Najedí se tak i oči, protože na zelený hrášek a žluté vajíčko je radost pohledět.
>>Hrášek 200g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Nejdřív se pusťte do přípravy dipu. Do nádoby mixéru nadrobte fetu, přidejte mléko, šťávu z jednoho citronu, olivový olej a prolisovaný česnek. Několika pulzy rozmixujte dohladka. Podle potřeby dochuťte solí nebo citronem a dejte do ledničky vychladit.
Hrášek vyklopte do cedníku a nechte okapat. Část si jich můžete nechat stranou na ozdobu a všechny ostatní rozmixujte na hrubé pyré. Nemixujte moc dohladka. Je lepší, když některé hrášky zůstanou celé. Připravené pyré vyklopte do mísy.
Cukety nastrouhejte na hrubém struhadle a přesuňte do mísy k hrášku. Přidejte všechny žloutky a z bílků ušlehejte sníh.
Přimíchejte nasekanou mátu a pokrájené jarní cibulky, jogurt, 2 lžíce mléka a nadrobenou fetu. Zapracujte mouku s kypřicím práškem a ochuťte solí a citronovou šťávou a úplně nakonec vmíchejte ušlehané bílky.
V pánvi rozehřejte olej na smažení. Lžící nabírejte zeleninovou hmotu a dávejte ji rovnou na pánvičku. Na jednu placičku použijte zhruba 2–3 lžíce směsi. Opečte dozlatova po obou stranách. Potom přesuňte na tác nebo plech vyložený papírovou utěrkou.
Hotové placičky podávejte hned zatepla s připraveným dipem.
TIP!
Aby hotové placičky vydržely teplé, dejte je do trouby vyhřáté na 120 °C. Při této nízké teplotě nevychladnou a zároveň se nevysuší a zůstanou krásně vláčné.
Jako přílohu podávejte například listový salát s jednoduchou zálivkou z citronové šťávy a olivového oleje. Skvěle k nim chutnají také vajíčka nahniličko nebo ztracená vejce. Jak je správně uvařit, si můžete přečíst zde.