-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Mák a hrušky tvoří naprosto dokonalý pár. Jejich manželství jsme zahalili do nadýchaného závoje z bělostného mascarpone. Bohužel jim to spolu nikdy moc dlouho nevydrží, protože vždycky bleskurychle mizí v bříškách spokojených strávníků.
>>HRUŠKY PŮLENÉ LOUPANÉ 420 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Vejce a cukr důkladně utřete. Můžete také dát šlehat do kuchyňského robotu. Přidejte rozemletý mák a zapracujte.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a také přidejte do těsta. Potom začněte postupně přilévat mléko a dobře promíchejte.
Hrušky osušte, nakrájejte na kostičky a zamíchejte do těsta. Hotové těsto vlijte do dortové formy vymazané máslem a vysypané trochou mouky. V našem receptu jsme použili formu o průměru 28 cm, aby vrstva těsta byla tak akorát silná.
Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20‒25 minut. Ke konci pečení píchněte do středu koláče párátkem, a pokud na něm neulpí drobečky, je koláč upečený. Hotový korpus postavte na mřížku a nechte vychladnout.
Mascorapone a šlehačku dejte do mísy a oslaďte vanilkovým cukrem. Dohromady vyšlehejte ručním šlehačem na nadýchaný krém. Krém naneste na makový korpus a můžete podávat.