-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Pokud máte rádi lívance, tyto jablíčkové si zamilujete. Plátek opečeného jablka vypadá netradičně a díky dužině nastrouhané rovnou do těsta jsou lívance krásně šťavnaté. Navíc jsou neodolatelně nadýchané!
Jablka nechte vcelku a ostrým nožem vykrojte jádřinec. Potom je nakrájejte na slabší kolečka tak, aby uprostřed zůstala kulatá díra po jádřinci. Plátky zalijte v hrnci nebo míse horkou vodou s citronovou šťávou. Nechte chvíli stát, aby jablka změkla, a pusťte se do těsta.
Mouku prosejte do mísy a smíchejte s cukrem a kypřicím práškem. V další nádobě prošlehejte vajíčka a podmáslí.
V mouce udělejte důlek a vlijte do něj ušlehaná vajíčka s podmáslím. Pořádně promíchejte na hladké řidší těsto. Můžete k tomu použít i mixér. Jedno jablko nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte do těsta. Nemusíte ho ani loupat.
Lívanečník zlehka vytřete máslem a do každé jamky položte jeden plátek jablka. Přelijte těstem a pečte. Až se na povrchu začnou objevovat a praskat bublinky, otočte a opečte lívanec z druhé strany.
Hotové lívance potírejte jahodovým extra jamem a hned podávejte.
TIP! Než zalijete jablíčka těstem, poprašte je na pánvi špetkou skořice. Připravte si úžasné máslo z pekanových ořechů – rozmixujte máslo a hrst pekanových ořechů spolu se špetkou skořice na hladkou pastu. Na ještě horké lívance dejte lžičku pekanového másla a hned podávejte.