Jablíčka ve slaninovém župánku aneb "Do půlnoci daleko, chuť na něco"


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej rostlinný 1 na vymazání
  • Mandle sekané 1 na posypání
  • Slunečnicová semínka 1 na posypání
  • Anglická slanina 8 na obalení
  • Dýňové semínka 1 na posypání
  • Sezam 1 na posypání
  • Sýr niva 1 dle potřeby

Postup

  • 1

    Připravíme si suroviny: Omytá menší jablka oloupeme, rozpůlíme (na hvězdičku), vyřízneme jádřinec a stopku. Libovější slaninu koupíme raději krájenou, počet plátků, dle počtu jablek. Sýr niva (lze použít dle chuti i balkán nebo kozí), cca. 150g, nakrájíme na čtverečky 4x4 cm (dle velikosti jablek můžeme i zvětšovat), 1 cm vysoké. Pekáček, remosku, jinou formu vymažeme olejem.

  • 2

    Do napůlených jablek vložíme plátek sýra, sklopíme k sobě a omotáme slaninou. Vložíme do pekáčku. Takto naplníme a zabalíme všechna jablka. Na závěr je posypeme semínky sezamu, slunečnic, krájených mandlí... Dáme péct. A důležitou vychytávkou je použití jakéhokli kousku pečiva, do otvoru po jádřinci ve spodním dílu jablka. Sýr po rozpečení tolik nevyteče.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Podáváme buď jako samostatný pokrm nebo s dokřupava opečeným pečivem (na sůsek, ten je taky výborný)


Nahrávám