Janssonovo pokušení - Janssons frestelse


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Margarín 1 dle potřeby
  • Brambory 1 kg
  • Velká cibule 1
  • Strouhanka 1 dle potřeby
  • Šlehačka 400 ml
  • Ančovičky 1 konzerva

Postup

  • 1

    Předehřejte troubu na 175-200 ⁰C. Zapékací nádobu vymažte tukem a vysypte strouhankou. Hranolky brambor dejte do studené vody, slijte a osušte. Část brambor rozložte na dno nádoby. Posypte částí syrové nakrájené cibule a sardelek - ančoviček z konzervy, nejlépe švédská značka Abba. Lehce opepřete. Pokapejte částí smetany . Střídejte vrstvy až do spotřebování přísad. Zakončete bramborami, zalijte je veškerou zbývající smetanou. Pečte zhruba 1 hodinu, až se skoro všechna tekutina vstřebá a brambory jsou měkké. Pokud se povrch moc připéká, zakryjte ho alobalem. Toto jídlo se jí ve Švédsku nejen na vánoce, v rámci bohatých švédských stolů, ale i jindy během roku a patří mezi nejpopulárnější švédská jídla.


Nahrávám