-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Řecká klasika ve svěží obměně s červenou řepou. Pokud jehněčímu zrovna nefandíte nebo ho nemůžete sehnat, klidně ho v receptu nahraďte jiným mletým masem.
Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek utřete se solí. Přidejte nadrobenou fetu, nasekané bylinky, římský kmín a pořádně promíchejte s mletým masem. Podle chuti osolte a opepřete. Pak mísu přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na chvíli odležet do lednice.
Na suché pánvi krátce opečte římský kmín na tzatziki, až se rozvoní. Červenou řepu slijte a nechte pořádně okapat. Nožem ji nakrájejte nadrobno. Můžete ji také opatrně nasekat tyčovým mixérem. Dejte ale pozor, abyste to nepřehnali a nerozmixovali ji na kaši. Řepa si má zachovat hrubší strukturu.
Nasekanou řepu smíchejte s opečeným kmínem a zbývajícími surovinami na tzatziki. Dejte vychladit do lednice.
Namočenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Lehce potřete olejem a 5 minut opékejte ze všech stran – nejlépe na grilu.
Do každého pita chlebu dejte lžíci tzatziki, jeden kousek kebabu a ozdobte salátovými listy a plátky červené cibule.
TIP! Dřevěné špejle na kebaby si dopředu namočte do studené vody aspoň na 30 minut. Nebudou se vám při grilování pálit.