Jehněčí kebab a tzatziki z červené řepy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Řecká klasika ve svěží obměně s červenou řepou. Pokud jehněčímu zrovna nefandíte nebo ho nemůžete sehnat, klidně ho v receptu nahraďte jiným mletým masem.

Suroviny

Nezařazené

  • Maso mleté jehněčí 500 g
  • Cibule 1 ks
  • Plochá petrželka 1 hrst
  • Olej rostlinný na opečení
  • Červená cibule 1 ks
  • Římský kmín mletý 0.5 lžička

 

  • Sýr feta 50 g
  • Stroužek česneku 1 ks
  • Máta 1 hrst
  • Chleba pita 4 ks
  • Směs listových salátů svazek

Příloha

  • Červená řepa Znojmia 1 ks
  • Křen 1 lžíce
  • Římský kmín mletý 0.5 lžička

 

  • Jogurt bílý řecký 100 ml
  • Máta 2 lžíce
  • Šťáva z 1/2 citronu 1 ks

Postup

  • 1

    Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek utřete se solí. Přidejte nadrobenou fetu, nasekané bylinky, římský kmín a pořádně promíchejte s mletým masem. Podle chuti osolte a opepřete. Pak mísu přetáhněte potravinářskou fólií a dejte na chvíli odležet do lednice.

  • 2

    Na suché pánvi krátce opečte římský kmín na tzatziki, až se rozvoní. Červenou řepu slijte a nechte pořádně okapat. Nožem ji nakrájejte nadrobno. Můžete ji také opatrně nasekat tyčovým mixérem. Dejte ale pozor, abyste to nepřehnali a nerozmixovali ji na kaši. Řepa si má zachovat hrubší strukturu.

  • 3

    Nasekanou řepu smíchejte s opečeným kmínem a zbývajícími surovinami na tzatziki. Dejte vychladit do lednice.

  • 4

    Namočenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Lehce potřete olejem a 5 minut opékejte ze všech stran – nejlépe na grilu.

  • 5

    Do každého pita chlebu dejte lžíci tzatziki, jeden kousek kebabu a ozdobte salátovými listy a plátky červené cibule.

  • 6

    TIP! Dřevěné špejle na kebaby si dopředu namočte do studené vody aspoň na 30 minut. Nebudou se vám při grilování pálit.


Nahrávám