Kachna pečená na zelí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Nejjednodušší kachna z jednoho pekáče i se zelím. Zní to jako sen každé hospodyňky, a tak nezbývá než ji vyzkoušet.

Suroviny

  • Kachna 1 ks
  • Brambory 1 ks
  • Kysané zelí Znojmia 1 ks
  • Nasekaný tymián 1 lžička
  • Sůl dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 1 ks
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Kmín drcený 2 lžíce

Postup

  • 1

    Rajče spařte horkou vodou, oloupejte slupku a nakrájejte. Cibuli nasekejte na kostičky a brambor nastrouhejte. Všechnu zeleninu smíchejte se scezeným zelím a dejte na dno suchého pekáče. Prosypte cukrem a přidejte tymián.

  • 2

    Porce kachny osolte a pořádně nakmínujte. Naskládejte je do pekáče na vrstvu zelí a přiklopte pokličkou. Hodinu pečte zakryté při teplotě 180–200 oC. Poté pokličku sundejte a dopečte do zlatova.


Nahrávám