-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nejjednodušší kachna z jednoho pekáče i se zelím. Zní to jako sen každé hospodyňky, a tak nezbývá než ji vyzkoušet.
Rajče spařte horkou vodou, oloupejte slupku a nakrájejte. Cibuli nasekejte na kostičky a brambor nastrouhejte. Všechnu zeleninu smíchejte se scezeným zelím a dejte na dno suchého pekáče. Prosypte cukrem a přidejte tymián.
Porce kachny osolte a pořádně nakmínujte. Naskládejte je do pekáče na vrstvu zelí a přiklopte pokličkou. Hodinu pečte zakryté při teplotě 180–200 oC. Poté pokličku sundejte a dopečte do zlatova.