-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nejprve si připravíme chutney, jehož příprava je nejdelší. Na chutney si nakrájíme nadrobno cibulku a dáme do hrnce, kde jsme si nechali rozpustit máslo, mícháme dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Poté k ní přidáme nakrájená jablíčka a mango, zalijeme cca 100 ml vody, přidáme ocet, cukr a dle chuti sůl a pepř. S pepřem nešetříme, chutnej by mělo být pikantní, můžeme tedy přidat i chilli. Dusíme dokud se jablíčka a mango nerozvaří nebo změklé rozmačkáme. Chutney se podává k masu studené, ale teplé, čerstvě připravené je taky moc dobré. Zbylé chutney, které nespotřebujeme, dáme horké do skleniček, obrátíme na 10 minut víčkem dolů a takto nám pak vydrží v lednici cca měsíc.
Na kachní prsíčka si připravíme marinádu z pomerančové šťávy (pokud máte malý pomeranč, tak z celého, z velkého pomeranče stačí vymačkat z poloviny), balzamika, medu, worchesteru, necelé lžičky soli (nebo dle chuti, u nás solíme více :) ), tymiánu a pepře.
Kachní prsíčka nejdříve na pánvi opečeme z každé strany (nejprve kůží dolů) cca 4 minuty, není třeba olej, pustí tuku dostatek. Poté je přemístíme do trouby, polijeme marinádou a dáme péct. Po pěti minutách podlijeme trochu vodou a necháme dodělat.
Kachní prsíčka podáváme nakrájená na plátky, s jasmínovou rýží a chutney.