Kachní prsíčka s pomerančovou marinádou a jablkovo-mangovým chutney


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Ocet balsamico 1 lžička
  • Med 1 lžíce
  • Sůl 1
  • Tymián 1
  • Cibule 1 ks
  • Třtinový cukr 1
  • Worcestrová omáčka 1 lžíce
  • Máslo 1 lžíce
  • Kachní prsa 2 ks
  • Pomeranč 1 ks
  • Barevný pepř 1
  • Mango 1 ks
  • Ocet 50 ml
  • Rýže jasmínová 1
  • Voda 1

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme chutney, jehož příprava je nejdelší. Na chutney si nakrájíme nadrobno cibulku a dáme do hrnce, kde jsme si nechali rozpustit máslo, mícháme dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Poté k ní přidáme nakrájená jablíčka a mango, zalijeme cca 100 ml vody, přidáme ocet, cukr a dle chuti sůl a pepř. S pepřem nešetříme, chutnej by mělo být pikantní, můžeme tedy přidat i chilli. Dusíme dokud se jablíčka a mango nerozvaří nebo změklé rozmačkáme. Chutney se podává k masu studené, ale teplé, čerstvě připravené je taky moc dobré. Zbylé chutney, které nespotřebujeme, dáme horké do skleniček, obrátíme na 10 minut víčkem dolů a takto nám pak vydrží v lednici cca měsíc.

  • 2

    Na kachní prsíčka si připravíme marinádu z pomerančové šťávy (pokud máte malý pomeranč, tak z celého, z velkého pomeranče stačí vymačkat z poloviny), balzamika, medu, worchesteru, necelé lžičky soli (nebo dle chuti, u nás solíme více :) ), tymiánu a pepře.

  • 3

    Kachní prsíčka nejdříve na pánvi opečeme z každé strany (nejprve kůží dolů) cca 4 minuty, není třeba olej, pustí tuku dostatek. Poté je přemístíme do trouby, polijeme marinádou a dáme péct. Po pěti minutách podlijeme trochu vodou a necháme dodělat.

  • 4

    Kachní prsíčka podáváme nakrájená na plátky, s jasmínovou rýží a chutney.


Nahrávám