Kančí se šípkovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Extra jam šípek Hamé sweet 340 g
  • Slanina 100 g
  • Mrkev 3 ks
  • Celer 0.25 ks
  • Hvězdička badyánu
  • Čerstvý tymián hrst
  • Barevný pepř 5 kuliček
  • Bobkový list
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Sůl na dochucení
  • Kančí hřbet (s kostí) 750 g
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 3 ks
  • Sádlo 1.5 lžíce
  • Cukr 4 lžíce
  • Víno červené 200 ml
  • Nové koření 1
  • Jalovec 5 kuliček
  • Perník strouhaný 4 lžíce
  • Hovězí vývar 150 ml

Postup

  • 1

    Oloupejte mrkev, celer a petržel a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky.

  • 2

    Na lžíci sádla orestujte cibuli, přidejte slaninu a orestujte. Přimíchejte kostičky zeleniny a restujre do zlatohněda. Přidejte tymián, badyán, divoké koření, jalovec a pepř. Promíchejte a posypte cukrem, nechte zkaremelizovat, přidejte šípkový džem podlijte vínem a vývarem a přiveďte k varu.

  • 3

    Zbylé sádlo rozpusťte na pánvi a maso na ní ze všech stran osmahněte. Dejte do omáčky, osolte a pod pokličkou duste doměkka (zhruba 1,5 hodiny).

  • 4

    Maso vyndejte, omáčku rozmixujte a propasírujte. Dochuťte skořicí a zahustěte perníkem. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s karlovarským knedlíkem.


Nahrávám