-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Oloupejte mrkev, celer a petržel a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky.
Na lžíci sádla orestujte cibuli, přidejte slaninu a orestujte. Přimíchejte kostičky zeleniny a restujre do zlatohněda. Přidejte tymián, badyán, divoké koření, jalovec a pepř. Promíchejte a posypte cukrem, nechte zkaremelizovat, přidejte šípkový džem podlijte vínem a vývarem a přiveďte k varu.
Zbylé sádlo rozpusťte na pánvi a maso na ní ze všech stran osmahněte. Dejte do omáčky, osolte a pod pokličkou duste doměkka (zhruba 1,5 hodiny).
Maso vyndejte, omáčku rozmixujte a propasírujte. Dochuťte skořicí a zahustěte perníkem. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s karlovarským knedlíkem.