-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Jsou nadýchanost sama a navíc zcela bez použití mouky! Tak vypadá dokonale lehký koláč pro pohodové odpoledne. Už se také těšíte?
Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Potom začněte po dávkách zapracovávat moučkový a vanilkový cukr. Přidejte mleté, nesolené pistácie, jogurt a lžičku prášku do pečiva.
Hmotu vylijte do máslem vymazané dortové formy a povrch uhlaďte. Nahoru naaranžujte broskvové plátky a do mezer mezi broskve dejte polovinu malin nebo borůvek.
Koláč přikryjte alobalem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C na 30 minut. Potom odkryjte a dalších 30–40 minut pečte dozlatova.
Upečený koláč nechte úplně vychladnout a teprve potom vyjměte z formy. Ozdobte zbylým čerstvým ovocem a poprašte moučkovým cukrem.
TIP