-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Dokonale šťavnatá kuřecí pečeně v zajímavé kombinaci středomořských chutí a vůní. Exotický mix oliv, cukru, octa a švestek se při pečení skvěle prolne a výsledek si zamilují dospělí a překvapivě i děti.
Do pekáče, ve kterém budete péct kuřecí maso, dejte olivový olej, ocet, sůl, nakrájené švestky, olivy (nejlépe hnědé), prolisovaný česnek a nasekané oregano. Promíchejte a naskládejte do marinády kuřecí kousky masa i s kostmi, kůží dolů.
Přesuňte do lednice a nechte přes noc marinovat. Občas kousky masa přeskládejte, aby se rovnoměrně rozležely.
Před pečením všechny kuřecí kousky vyrovnejte kůží nahoru. Zalijte bílým vínem a posypejte hnědým cukrem. Pekáč přiklopte a dejte na hodinu a půl péct do trouby vyhřáté na 170 °C.
Poté odstraňte horní pekáč a nechte ještě 20–30 minut dopéct. Podávejte s bílým pečivem nebo kuskusem.
TIP! Ke kuřeti můžete přidat také naložené kapary a bobkový list. Kuře Marbella je skvělé jídlo na párty - menší porce si hosté snadno rozeberou.