Kuřecí Sweet&Sour nugetky s hráškovou kari-rýží


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Příloha

  • Kari 1 špetka
  • Rýže Basmati 2 sáčky
  • Ředkvičky 4 na ozdobu

 

  • Petrželka 1 na ozdobu
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Hrách zelený 1 konzerva

Maso

  • Maso kuřecí 0.5 kg
  • Olej olivový 1 na smažení

 

  • Pepř mletý černý 0.5 lžička
  • Sůl 0.5 lžička

Omáčka

  • Paprika žlutá 2 ks
  • Pórek 1 ks

 

  • Kapie červená 2 ks
  • Sladkokyselá omáčka 1 balení

Postup

  • 1

    Půl kg kuřecích prsou si omyjeme, jemně osušíme a nakrájíme na nudličky. Zvlášť si opereme kapie, papriky a pórek. Papriky nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka.

  • 2

    Na větši pánvi se rozehřejeme olivový olej (může být i slunečnicový, nebo řepkový), osmažíme kuřecí nugetky, osolíme, opepříme, přidáme připravenou zeleninu a za občasného míchání nacháme cca 10min vše dusit. Mezitím co se nám připravuje kuŕecí směs, do hrnce s osolenou vodou dáme vařit dva sáčky Basmatti rýže (může být i jasmínová, dlouhozrná, nebo jinou, kterou doma máme). Jakmile je rýže uvařená, přidáme ještě za horka menší konzerku hrášku, dle chuti kari koření, lžičku olivového oleje, vše dobře promícháme a zakryjeme pokličkou, aby kari-rýže s hráškem nevychladla. Nyní se vrátíme ke kuřecí směsi s poloměkkou až měkou zeleninou a jako poslední krok vaření do ní přidáme Otma Gurmán Sweet&Sour omáčku s ananasem, zamícháme a necháme projít varem.

  • 3

    Hotové Sweet&Sour nugetky se směsí nandáme na talíř, k tomu přidáme dva kopečky rýže (pokud nemáme formičku na rýži, k tvarování kopečků můžeme použít sběračku na polévku), ozdobíme například na kolečka nakrájenou ředkvičkou a čerstvou petrželkou, máme-li :). Dle návodu připravované jídlo vystačí pro 4osoby. Dobrou chuť! :)


Nahrávám