-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Půl kg kuřecích prsou si omyjeme, jemně osušíme a nakrájíme na nudličky. Zvlášť si opereme kapie, papriky a pórek. Papriky nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka.
Na větši pánvi se rozehřejeme olivový olej (může být i slunečnicový, nebo řepkový), osmažíme kuřecí nugetky, osolíme, opepříme, přidáme připravenou zeleninu a za občasného míchání nacháme cca 10min vše dusit. Mezitím co se nám připravuje kuŕecí směs, do hrnce s osolenou vodou dáme vařit dva sáčky Basmatti rýže (může být i jasmínová, dlouhozrná, nebo jinou, kterou doma máme). Jakmile je rýže uvařená, přidáme ještě za horka menší konzerku hrášku, dle chuti kari koření, lžičku olivového oleje, vše dobře promícháme a zakryjeme pokličkou, aby kari-rýže s hráškem nevychladla. Nyní se vrátíme ke kuřecí směsi s poloměkkou až měkou zeleninou a jako poslední krok vaření do ní přidáme Otma Gurmán Sweet&Sour omáčku s ananasem, zamícháme a necháme projít varem.
Hotové Sweet&Sour nugetky se směsí nandáme na talíř, k tomu přidáme dva kopečky rýže (pokud nemáme formičku na rýži, k tvarování kopečků můžeme použít sběračku na polévku), ozdobíme například na kolečka nakrájenou ředkvičkou a čerstvou petrželkou, máme-li :). Dle návodu připravované jídlo vystačí pro 4osoby. Dobrou chuť! :)