-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
>>Milánská omáčka s houbami 350g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na olivovém oleji osmahněte na plátky nakrájený česnek. Přidejte maso, lehce osolte a opepřete a opečte. Přidejte protlak, podlijte 2 dcl vody a povařte.
Přilijte omáčku, promíchejte a nechte cca 5 minut vařit. Dejte stranou.
Připravte si bešamel. V menším hrnci nechte rozpustit máslo, přimíchejte mouku. Přilijte teplé mléko a metlou rozmíchejte. Přiveďte k varu a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Na dno zapékací misky nejprve rozprostřete třetinu masové směsi. Následně polijte čtvrtinou bešamelu a poklaďte 5 plátků lasagní. Postup dvakrát opakujte. Na vrch lasagní rozetřete poslední čtvrtinu bešamelu a posypte parmazánem. Pečte zakryté 15 minut a na posledních 5 minut odkryjte. Podávejte ozdobené bazalkou.