Marinovaná vepřová krkovice se zázvorem a chilli


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Když vám zimní počasí nadiktuje chutě na pořádný kus masa, neperte se s matkou přírodou a dopřejte si. I takovou krkovičku totiž můžete odlehčit přílohou v podobě rýžových nudlí se zeleninou a získat vyvážený pokrm.

Suroviny

Maso

  • Vepřová krkovice 4 plátky
  • Olej sezamový 1 lžíce
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce

 

  • Sójová omáčka 5 lžic
  • Zázvor čerstvý 6 cm
  • Chilli papričky Hamé 4 ks

Příloha

  • Nudle rýžové 250 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce

 

  • Zeleninové proužky 2 hrsti

Postup

  • 1

    >>CHILLI PAPRIČKY 130 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Ze sójové omáčky, sezamového oleje, nasekaného česneku a zázvoru si připravte marinádu. Pečlivě ji vetřete do plátků krkovice, vložte do misky a nechte aspoň 20 minut marinovat.

  • 2

    Pokud máte rádi pálivé jídlo, přidejte chilli papričky rovnou do marinády. Když chcete jen trochu pikantní maso, přidejte je až krátce předtím, než začnete maso opékat.

  • 3

    Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a rychle na něm opečte krkovici z obou stran.

  • 4

    Jako přílohu podávejte restované rýžové nudle se zeleninou. Nudle připravte podle návodu a sceďte je. Na oleji krátce orestujte zeleninu (použijte cuketu, papriku, mrkev nebo cukrový hrášek), přidejte nudle a promíchejte. Ihned podávejte.


Nahrávám