-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Zelí (i s lákem) dejte do hrnce, přidejte k němu nakrájené maso, celou klobásu, bobkový list, zalijte vodou, aby vše bylo ponořené a povařte zhruba 15 minut.
Na ½ lžíce sádla orestujte nadrobno nakrájenou ½ cibule, přidejte plátky brambor, podlijte 500 ml vody, osolte, přidejte ½ lžíce kmínu a vařte do poloměkka (cca 10 minut). Vodu slijte.
Vodu z masa a zelí slijte (½ hrnku schovejte na později), klobásu nakrájejte na kolečka. V nádobě vhodné do trouby orestujte na zbylém sádle ½ cibule nakrájené na drobno. Přidejte brambory, maso, klobásu a zelí a ½ hrnku vývaru z masa a zelí. Povařte 5 minut, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba hodinu a ke konci odklopte.