Masopustní zelí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Kysané zelí Hamé 640 g
  • Klobása 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Kmín 1 lžíce
  • Sůl
  • Moravské uzené Hamé vynikající kvalita 340 g
  • Brambory 4 ks
  • Nové koření 5 kuliček
  • Černý pepř celý 10 kuliček
  • Sádlo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Zelí (i s lákem) dejte do hrnce, přidejte k němu nakrájené maso, celou klobásu, bobkový list, zalijte vodou, aby vše bylo ponořené a povařte zhruba 15 minut.

  • 2

    Na ½ lžíce sádla orestujte nadrobno nakrájenou ½ cibule, přidejte plátky brambor, podlijte 500 ml vody, osolte, přidejte ½ lžíce kmínu a vařte do poloměkka (cca 10 minut). Vodu slijte.

  • 3

    Vodu z masa a zelí slijte (½ hrnku schovejte na později), klobásu nakrájejte na kolečka. V nádobě vhodné do trouby orestujte na zbylém sádle ½ cibule nakrájené na drobno. Přidejte brambory, maso, klobásu a zelí a ½ hrnku vývaru z masa a zelí. Povařte 5 minut, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba hodinu a ke konci odklopte.


Nahrávám