-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Pravá italská vášeň na talíři má podobu pořádně pikantního pesta s jemnou pečenou pražmou. Pokud vás na ryby moc neužije, zkuste pesto aspoň na těstoviny. Opravdu stojí za ochutnání.
Očištěné a vykuchané pražmy osušte papírovou utěrkou, potřete olivovým olejem a posolte. Na boku každé ryby udělejte několik hlubších šikmých zářezů a dejte péct 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Na pánvi nasucho opečte vlašské ořechy a dejte stranou. Chilli, sušená rajčata, česnek rozmixujte s olivovým olejem dohladka. Osolte, přidejte opražené ořechy a několika pulzy rozmixujte na hrubou konzistenci pesta.
Na každou rybu naneste množství pesta podle chuti a podávejte s čerstvou bagetou nebo listovým salátem.