-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
>>Křeník 160g Hamé koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Vepřové koleno omyjte, osušte a dejte na 30 minut povařit do hrnce s osolenou vodou.
Dva hrnky vývaru si schovejte a vepřové koleno slijte a osušte.
Vepřové koleno dejte do pekáčku a podlijte jedním hrnkem vývaru a pečte v troubě při 190 °C zhruba hodinu a půl.
Med rozpusťte a smíchejte se lžící Hamé Křeník. Vepřové koleno během pečení podlévejte zbylým vývarem a potírejte medovou směsí.
Ječné kroupy uvařte podle návodu.
Dvě jablka omyjte, nakrájejte na kolečka a zbavte jádřinců. A přidejte ke kolenu a pečte další půl hodinu.
Na vejmrdu si na strouhejte zbylé oloupané jablko, přidejte dvě lžíce Hamé Křeník, přidejte lžičku vývaru a osolte podle chuti.