-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Dozlatova pečené kuře s nádivkou je klasika české kuchyně, které nikdo neodolá. Díky malému triku při plnění se voňavá nádivka dostane opravdu na každou porci.
>>Moravské uzené, masová konzerva 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Sušené houby dejte s předstihem namočit do vlažné vody, aby změkly. Vajíčka rozdělte, bílky dejte zatím stranou a žloutky smíchejte s mlékem a rozpuštěným máslem. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do mísy a zalijte připraveným mlékem. Promíchejte a nechte chvíli nasáknout. Poté přidejte nasekaný česnek, petrželku a moravské uzené nakrájené na kostičky. Z hub vymačkejte vodu, větší kusy nakrájejte. Přidejte k nádivce a dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka ho zapracujte do nádivky jako poslední surovinu.
Troubu dejte předehřát na 180 °C. Kuře omyjte a dobře osušte. Břišní dutinu naplňte nádivkou. Můžete ji dát i pod kůži na stehna nebo prsíčka. Stačí kůži odtáhnout pomocí prstů a díky tomu se nádivka dostane na všechny porce.
Kosti stehýnek svažte na konci k sobě provázkem. Kuře potřete sádlem, posypejte solí a pokmínujte. Vložte do pekáče prsíčky nahoru, podlijte hrnkem vody a dejte do trouby péct. Kuře s nádivkou během pečení neobracejte, jenom podle potřeby polévejte vypečeným tukem a případně podlijte další vodou. Pečte hodinu a půl ve vyhřáté troubě a poté rozdělte na porce.
TIP!