-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Inspirujte se severskou kuchyní, kde se všechno točí kolem kopru a ryb. Jednoduché a přesto chutné jídlo pro dny, kdy na nic těžkého není chuť ani nálada.
Jestli máte pěkné malé brambory, nemusíte je ani loupat, pouze je důkladně operte. Uvařte je v osolené vodě, slijte a nechte zchladnout.
Červenou řepu slijte a vyklopte do mixéru. Nastrouhejte k ní kůru z omytého pomeranče, prolisované stroužky česneku, nastrouhaný parmazán, půl lžíce křenu a také půl hrsti kopru.
Rozsekejte nahrubo a potom začněte pomalu přidávat tři lžíce olivového oleje. Ještě jednou rozmixujte. Výsledné pesto by mělo mít hrubou strukturu. Přendejte ho do misky a zatím nechte uležet.
V jiné míse si připravte dresink na brambory. Prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, zbytek křenového krému a zbývající kopr. Zamíchejte vychladlé a pokrájené brambory a teprve potom případně dochuťte solí a pepřem.
Pstruhy pečlivě omyjte, osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a osolte.
Na pánvi rozehřejte zbytek oleje s máslem a ryby na něm opečte. Stačí 5–10 minut podle velikosti filetu. Můžete je také opéct v troubě, což je vhodné hlavně pro ryby vcelku.
Upečenou rybu přesuňte na talíř, ozdobte lžící pesta a podávejte s bramborovým salátem s koprem.