Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Receptů, jak připravit tuto chutnou houbu s léčivými účinky, není nikdy dost. Ruku na srdce, kdo by si mohl dovolit zanedbávat snižování cholesterolu, což je jeden z malých zázraků, které hlíva umí?

Suroviny

  • Vepřové ve vlastní šťávě Hamé 1 ks
  • Hlíva ústřičná 4 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Kuřecí vývar 1.5 l
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Stroužek česneku 1 ks
  • Rybí omáčka 2 lžíce
  • Chilli paprička dle chuti

Postup

  • 1

    V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidejte mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékejte. Zalijte vývarem a 10 minut povařte.

  • 2

    Z vepřového masa odeberte přebytečnou šťávu a tuk a rozdělte po vláknech. Přidejte ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte i chilli papričku. Nakonec dochuťte rybí omáčkou.

  • 3

    TIP! Polévku můžete podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžete ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháte ve trošce studené vody.


Nahrávám