-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Upečte si svačinu, která je jedním zatočením hotová i s náplní! Italská focaccia je nadýchaný chleba z těsta podobného pizze. Italové ho s velkou chutí plní nejrůznějšími dobrotami od nepřeberného množství slaných kombinací až po sladké rozinky s medem.
Až se všechny ingredience spojí, vyklopte těsto na pomoučněnou plochu a rukama pečlivě prohněťte. Pokud máte doma kuchyňského robota, teď přišla jeho chvíle usnadnit vám vaření.
>>NEAPOLSKÁ OMÁČKA OTMA 350 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
V dostatečně velké míse promíchejte mouku, droždí, sůl i cukr. Mléko nařeďte 230 ml vody a po dávkách přilévejte do těsta. Ihned zapracujte. Současně přidávejte po lžících olivový olej.
Stěny mísy lehce potřete olivovým olejem a vraťte do ní těsto. Mísu zakryjte a nechte na teplém místě kynout. Zhruba za hodinu by těsto mělo zdvojnásobit svůj objem a v ten moment je připravené.
Zatímco těsto kyne, připravte si náplň – cuketu podélně nakrájejte na plátky a opečte na oleji. Můžete je také ogrilovat. Nastrouhejte sýr a olivy nakrájejte na kolečka.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozválejte na tloušťku 0,5 až 1 cm. Nakrájejte nožem na pruhy široké zhruba 5 cm. Dlouhé by měly být přibližně 30 cm.
Každý pruh naplňte podle chuti - potřete neapolskou omáčkou, posypejte sýrem, olivami a podobně. Zarolujte a vložte do zapékací formy vymazané olivovým olejem. My jsme použili kulatou formu o průměru 24 cm. Vešlo se do ní 8 naplněných ruliček těsta.
Naplněnou formu nechte ještě podruhé vykynout, tentokrát stačí 30 minut. Mezitím si nahřejte troubu na 180 °C. Focacciu pečte ve vyhřáté troubě 50 minut.
TIP!