-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Všemi oblíbené linecké cukroví nesmí na vánočním stole chybět. Těsto je naštěstí celkem jednoduché na přípravu a bez obav se do něj mohou pustit i pekaři začátečníci. Seznamte se s jeho další podobou, kterým je třené linecké. Dávkuje se rovnou na plech a jde to raz dva.
>>OVOCNÁ NÁPLŇ S KOUSKY OVOCE MERUŇKA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Změklé máslo, oba druhy cukru, žloutky, šťávu a kůru z citronu utřete. Přidejte mouku a zapracujte. Výsledné těsto je lepivé a tvárné.
Naplňte ho do lisu na těsto a jednotlivé sušenky sázejte rovnou na plech. Pokud tento přístroj nemáte, můžete s téměř stejným efektem použít cukrářský kornout se zdobičkou. Vroubkovanými nástavci se dají vytvořit elegantní hvězdičky, pusinky nebo kolečka.
Pomocí malé lžičky ozdobte každou sušenku nočkem meruňkové ovocné náplně. Každou sušenku ještě posypejte nasekanými oříšky.
Plech vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 10 minut. Linecké sušenky jsou upečené v momentu, kdy na okrajích začnou zlátnout. Nechte dobře vychladnout a potom uložte do krabice vyložené ubrouskem.
TIP!