Plněné linecké sušenky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Všemi oblíbené linecké cukroví nesmí na vánočním stole chybět. Těsto je naštěstí celkem jednoduché na přípravu a bez obav se do něj mohou pustit i pekaři začátečníci. Seznamte se s jeho další podobou, kterým je třené linecké. Dávkuje se rovnou na plech a jde to raz dva.

Suroviny

  • Máslo 230 g
  • Cukr moučka 60 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Šťáva z 1/2 citronu 1 ks
  • Ovocná náplň s kousky ovoce Meruňka 3 lžíce
  • Mouka hladká 300 g
  • Žloutek 2 ks
  • Kůra z půlky citronu 1 ks
  • Sekané oříšky na ozdobu

Postup

  • 1

    >>OVOCNÁ NÁPLŇ S KOUSKY OVOCE MERUŇKA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Změklé máslo, oba druhy cukru, žloutky, šťávu a kůru z citronu utřete. Přidejte mouku a zapracujte. Výsledné těsto je lepivé a tvárné.

     

     

  • 2

    Naplňte ho do lisu na těsto a jednotlivé sušenky sázejte rovnou na plech. Pokud tento přístroj nemáte, můžete s téměř stejným efektem použít cukrářský kornout se zdobičkou. Vroubkovanými nástavci se dají vytvořit elegantní hvězdičky, pusinky nebo kolečka.

  • 3

    Pomocí malé lžičky ozdobte každou sušenku nočkem meruňkové ovocné náplně. Každou sušenku ještě posypejte nasekanými oříšky.

     

  • 4

    Plech vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 10 minut. Linecké sušenky jsou upečené v momentu, kdy na okrajích začnou zlátnout. Nechte dobře vychladnout a potom uložte do krabice vyložené ubrouskem.

  • 5

    TIP!

    • Na tento typ cukroví potřebujete zavařeninu, která se při pečení nerozteče. Meruňková ovocná směs splňuje toto zadání na jedničku s hvězdičkou. 
    • K tomuto receptu se můžete vracet po celý rok, protože třené linecké sušenky je velmi vděčný dezert s množstvím obměn. Jednotlivé sušenky můžete také slepovat lineckou zavařeninou nebo zčásti namočit do čokolády. Nebo klidně obojí!  


Nahrávám