-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Zpracujte sušené houby a udělejte si ve spíži místo na letošní úrodu. Přidejte je do masových taštiček spolu s voňavým divokým kořením a všem houbařům, myslivcům i obyčejným mlsounům se zaručeně budou sbíhat sliny!
>>MÁJKA S BRUSINKAMI 100g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
K paštice Májka přidejte čerstvé bylinky, drcený jalovec, najemno až skoro na prášek nadrcené houby a dobře promíchejte. Odložte zatím stranou.
Na těsto smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo, vajíčko a vodu a propracujte na hladké těsto. Na pomoučněném válu ho vyválejte na slabý plát o síle asi jeden milimetr a vykrajujte kolečka o průměru 10 centimetrů.
Do těsta zabalte náplň, zhruba jednu méně naplněnou polévkovou lžíci na taštičku. Postupným zavinováním okraje vytvořte ozdobnou obrubu.
Rozehřejte fritézu nebo na pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a taštičky krátce opečte. Hotové odložte na talíř vyložený papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odsála přebytečná mastnota.
TIP!