-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Oříškové vánoční cukroví s čokoládovým krémem a jemně nakyslou malinovou zavařeninou je sázka na jistotu, do které byste se letos měli rozhodně pustit.
Na válu vypracujte hrubší těsto z prosáté mouky, změklého másla, cukru a namletých oříšků. Přidejte rum a skořici a pořádně spojte do hladkého bochánku. Obalte fólií na potraviny a dejte aspoň na hodinu ztuhnout do lednice.
Pudinkový prášek rozmíchejte v mléce a za stálého míchání přiveďte k varu. Krátce povařte do zhoustnutí, stačí zhruba 3 minuty. Pak odstavte a nechte vychladnout.
Máslo utřete s cukrem do pěny a zašlehejte do zchladlého pudinkového základu. Naplňte do cukrářského kornoutu na zdobení – pokud ho nemáte, stejnou službu udělá i pevnější igelitový pytlík.
Upečené oválky rozdělte na poloviny. Na první část naneste krém do tvaru kolečka a doprostřed dejte trošku džemu. Přiklopte oválkem bez krému a mírně stlačte.
TIP! Těsto si můžete připravit i pár dní dopředu a uchovat v lednici. Nejlépe se plní dobře vychladlé pečivo. Proto se vyplatí upéct si zaklad pečiva dopředu a teprve potom ho spojovat krémem.