Plněné ořechové dortíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Oříškové vánoční cukroví s čokoládovým krémem a jemně nakyslou malinovou zavařeninou je sázka na jistotu, do které byste se letos měli rozhodně pustit.

Suroviny

Těsto

  • Mouka polohrubá 160 g
  • Lískové oříšky 80 g
  • Rum 1 lžíce

 

  • Máslo 120 g
  • Cukr moučka 80 g
  • Mletá skořice 1 špetka

Náplň

  • Pudink čokoládový 1 sáček
  • Extra Jam malina Hamé Sweet 1 ks
  • Cukr moučka 50 g

 

  • Mléko 200 ml
  • Máslo 120 g

Nezařazené

  • Čokoládová poleva dle potřeby

 

Postup

  • 1

    Na válu vypracujte hrubší těsto z prosáté mouky, změklého másla, cukru a namletých oříšků. Přidejte rum a skořici a pořádně spojte do hladkého bochánku. Obalte fólií na potraviny a dejte aspoň na hodinu ztuhnout do lednice.

  • 2

    Předehřejte si troubu na 170 °C. Těsto rozválejte na slabou placku. Vykrajujte oválky nebo kolečka a opatrně je pomocí kuchyňského nože přenášejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 až 15 minut dozlatova. Potom nechte dobře vychladnout.

  • 3

    Pudinkový prášek rozmíchejte v mléce a za stálého míchání přiveďte k varu. Krátce povařte do zhoustnutí, stačí zhruba 3 minuty. Pak odstavte a nechte vychladnout.

  • 4

    Máslo utřete s cukrem do pěny a zašlehejte do zchladlého pudinkového základu. Naplňte do cukrářského kornoutu na zdobení – pokud ho nemáte, stejnou službu udělá i pevnější igelitový pytlík.

  • 5

    Upečené oválky rozdělte na poloviny. Na první část naneste krém do tvaru kolečka a doprostřed dejte trošku džemu. Přiklopte oválkem bez krému a mírně stlačte.

  • 6

    Vršek hotového cukroví můžete namáčet do čokoládové polevy nebo ozdobit čokoládovými cákanci.

  • 7

    TIP! Těsto si můžete připravit i pár dní dopředu a uchovat v lednici. Nejlépe se plní dobře vychladlé pečivo. Proto se vyplatí upéct si zaklad pečiva dopředu a teprve potom ho spojovat krémem.


Nahrávám