-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Překvapte letos na Valentýna něčím dokonalým ‒ hříšným dortovým pokušením plným těch nejsladších pusinek!
Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Přidejte citronovou kůru a žloutky a zašlehejte. Začněte přidávat mléko. Postupujte v několika menších dávkách, aby se dobře spojilo s máslovým základem.
Po 20 minutách vyndejte z trouby, potřete povrch rovnoměrně silnou vrstvou džemu a vraťte do trouby na dalších 10 minut.
Teď je čas pustit se do přípravy pusinkového krému. Malinový džem budeme potřebovat zbavit semínek. Nejlepší je protlačit ho přes jemné síto, jde to velmi snadno.
Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou na tuhý sníh. Poté začněte po jednotlivých lžících přidávat moučkový cukr. Vždycky ho pečlivě zašlehejte, než přidáte další dávku. Až přidáte všechen cukr, šlehejte ještě dalších 5 minut.
Naplňte hotový sníh do cukrářského kornoutu s hladkou zdobičkou a udělejte na dortu záplavu malých pusinek. Ozdobený dort dejte na 10 minut péct do trouby při snížené teplotě. Potom troubu vypněte a nechte v ní dort dosušit dokud trouba úplně nevychladne. Sněhové pusinky musí být na dotek suché.
TIP! Při podávání poprašte moučkovým cukrem a podávejte s kopečkem zakysané smetany. Dort je nejlepší při pokojové teplotě nebo ještě trochu teplý.