-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Rajčatová polévka je oblíbená po celé Itálii a připravuje se v mnoha obměnách. Často se do ní přímo při vaření přidává pár plátků bílého italského pečiva, díky čemuž vznikne hutná a vydatná polévka zvaná pappa. V našem receptu jsme polévku odlehčili nadýchanými noky s vůní bylinek.
V hrnci na rozpáleném olivovém oleji zpěňte cibuli a česnek. Konzervu loupaných krájených rajčat Otma otevřete a celý obsah vyklopte do hrnce k cibuli a česneku. Přidejte rajčatové pyré, hnědý cukr a zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete a vařte asi čtvrt hodiny.
Polévku nalijte naběračkou do talířů, na každou porci dejte tři noky a ozdobte sekanou bazalkou.
TIP! Pokud máte rádi hladký krém, můžete polévku rozmixovat nebo propasírovat.