Rajčatová polévka s bylinkovými nočky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Rajčatová polévka je oblíbená po celé Itálii a připravuje se v mnoha obměnách. Často se do ní přímo při vaření přidává pár plátků bílého italského pečiva, díky čemuž vznikne hutná a vydatná polévka zvaná pappa. V našem receptu jsme polévku odlehčili nadýchanými noky s vůní bylinek.

Suroviny

  • Rajčata krájená Otma gurmán 1 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Cukr hnědý 1 špetka
  • Krupice 2 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Rajčatové pyré OTMA 200 ml
  • Cibule 1 ks
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Bílý toustový chleba 4 plátky
  • Mléko 3 lžíce
  • Nasekané čerstvé bylinky (estragon, šalvěj, petrželka, kerblík, tymián) 3 lžíce

Postup

  • 1

    V hrnci na rozpáleném olivovém oleji zpěňte cibuli a česnek. Konzervu loupaných krájených rajčat Otma otevřete a celý obsah vyklopte do hrnce k cibuli a česneku. Přidejte rajčatové pyré, hnědý cukr a zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete a vařte asi čtvrt hodiny.

  • 2

    Toustový chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte mlékem. Přidejte vajíčko, krupici, nasekané bylinky, osolte, opepřete a rukou propracujte na lepivé těsto.

  • 3

    V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pomocí dvou polévkových lžic odkrajujte oválné nočky a rovnou je vkládejte do vařící vody. Nechte 3 minuty přejít varem a poté je vyjměte děrovanou naběračkou.

  • 4

    Polévku nalijte naběračkou do talířů, na každou porci dejte tři noky a ozdobte sekanou bazalkou.

  • 5

    TIP! Pokud máte rádi hladký krém, můžete polévku rozmixovat nebo propasírovat.


Nahrávám