-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Voňavé linecké v tom nejluxusnějším provedení s mletými mandlemi a ovoněné citronem. Vánoční klasika v té nejlepší podobě.
>>Ovocná směs linecká alá Marmeláda 260g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Mouku, moučkový i vanilkový cukr, prášek do pečiva a jemně mleté madle smíchejte v míse. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouhejte také rovnou do mísy.
Uprostřed směsi udělejte důlek, do něhož rozklepnete vejce. Přidejte plátky změklého másla a rukama vypracujte hladké těsto. Až se hmota víc spojí, bude pro vás jednodušší pracovat na pomoučněném válu. Hotové těsto zabalte do mikrotenového sáčku a dejte do ledničky. Ideálně do druhého dne, ale když je spěch, postačí aspoň hodina.
Dejte si předehřát troubu na 170 oC a odpočaté těsto rozdělte na několik dílů. Pracovní plochu i váleček poprašte moukou a vyválejte těsto na plát silný zhruba 3 mm. Vykrajujte horní i dolní díly lineckého cukroví a rozložte je na plech s pečicím papírem.
Pečte 5–10 minut do zezlátnutí. Upečené linecké hned stáhněte z horkého plechu, aby nezhnědlo, a nechte vychladnout. Potom slepujte lineckou směsí, vždy k sobě spodní plnou část a horní s vykrojenou ozdobnou dírkou. Uchovávejte v chladu v papírové krabici vyložené ubrouskem.
TIP!