Smetanové vepřové plátky na pórku s rýží


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Nezařazené

  • Pórek 2 ks
  • Anglická slanina 150 g
  • Sůl 1 dle chuti
  • Petržel kadeřavá/kudrnka 1 dle potřeby

 

  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Kari 1 lžička
  • Pepř mletý barevný 1 dle chuti

Maso

  • Vepřové maso 500 g

 

Příloha

  • Rýže vařená 3 sáčky

 

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Na kostičky si nakrájíme anglickou slaninu, kterou opečeme. Vyndáme a zprudka opečeme maso z obou stran. Poté vrátíme anglickou slaninu přidáme nakrájený pórek. Podlijeme vodou. Přidáme dle chuti sůl+pepř a hlavně kari. Můžeme přidat i masox jak kdo má rád. Jakmile je maso měkké. Vyndáme ho zalijeme smetanou a zahustíme (buď moukou a nebo hotovou jíškou). Maso poté vložíme zpět. Jako přílohu jsem zvolila rýži, na kterou jsem navrch dala petrželku. Ale výborně se k tomu hodí i brambory (můžou být i opečené) hranolky, ale i těstoviny. Dobrou chuť.


Nahrávám