Šneci z kynutého těsta s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupice 100 g
  • Máslo 100 g
  • Sůl 1 lžička
  • Žloutek 1 ks
  • Rum pár kapek
  • Mletá skořice Vitana 1
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Cukr vanilkový 0.5 sáček
  • Droždí 0.5 kostka
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 240 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 440 g
  • Mandle plátky hrst

Postup

  • 1

    Jako první si připravíme kvásek. Do misky si rozdrobíme droždí, které zasypeme lžící cukru a necháme ho rozpustit, zalijeme vlažným mlékem (cca 40 ml) a přidáme lžíci polohrubé mouky. Kvásek dáme na teplé místo vzejít.

  • 2

    Poté si dáme do mísy polohrubou mouku a asi polovinu hladké mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, mléko a rum. Tuto směs necháme v robotu dobře zpracovat. Až nám kvásek zdvojnásobí objem, přidáme ho k těstu a na nejnižší stupeň dobře promícháme. Nakonec do těsta necháme zapracovat střídavě zbytek hladké mouky a rozpuštěné (zchladlé) máslo.

  • 3

    Zpracované těsto si dáme do mísy a necháme zhruba 1,5 až 2 hodiny vykynout.

  • 4

    Po uplynutí doby si těsto vyválíme na obdélník, namažeme na něj povidla smíchaná se skořicí. Těsto zarolujeme a nakrájíme z něj šneky (cca 4 – 5 cm). Šneky naskládáme do kulaté nebo obdélníkové pečící formy, kterou jsme si předem vymazali máslem.

  • 5

    Pečeme cca 30 minut.


Nahrávám