-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Jako první si připravíme kvásek. Do misky si rozdrobíme droždí, které zasypeme lžící cukru a necháme ho rozpustit, zalijeme vlažným mlékem (cca 40 ml) a přidáme lžíci polohrubé mouky. Kvásek dáme na teplé místo vzejít.
Poté si dáme do mísy polohrubou mouku a asi polovinu hladké mouky, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, mléko a rum. Tuto směs necháme v robotu dobře zpracovat. Až nám kvásek zdvojnásobí objem, přidáme ho k těstu a na nejnižší stupeň dobře promícháme. Nakonec do těsta necháme zapracovat střídavě zbytek hladké mouky a rozpuštěné (zchladlé) máslo.
Zpracované těsto si dáme do mísy a necháme zhruba 1,5 až 2 hodiny vykynout.